КАК ДА ПОДГОТВЯ ГАЗОВО БАРБЕКЮ ЗА ПРЪВ ПЪТ?

КАК ДА ПОДГОТВЯ ГАЗОВО БАРБЕКЮ ЗА ПРЪВ ПЪТ?

1 октомври 2017

Следвайте тези стъпки, преди да запалите новото барбекю.

Ето, няколко съвета над които да помислите, докато настройвате, поддържате и почиствате своето барбекю. Те ще ви помогнат, да натрупате опит в правенето на скара.

Прочетете опътването.

Първо най-важното. Преди да правите каквото и да било, внимателно прочетете инструкциите от производителя. Всяко барбекю е уникално, както по дизайн, така и по начин на използване. Следвайте инструкциите за монтаж, както и всички указания за безопасност. Ако сте изцяло нов в тази сфера, ръководството ще ви помогне да разберете всички функции на скарата. Не правете нищо, което не е описано в книжката.

Направете тест за пропускливост. 

Периодично тествайте дали газта изпуска. Тествайте всеки път, когато в по-дълъг период от време не сте употребявали газта. Това ще покаже дали връзката между газовата бутилка е безопасна маркучите или тръбите са годни за използване. Ако откриете изпускане или теч, не се опитвайте да изпечете тези свински пържоли. Определете източникът на повреда и го отстранете.

Подгответе скарата.

Намазването на скарата със сланина или олио, ще предпази освен скарата, така и месото от залепване и ще я направи лесна за почистване. Някои видове скара нямат нужда от тази подготовка.

Почистване и поддържане на барбекюто.

Ако поддържате и почиствате правилно своето барбекю, то несъмнено ще работи дълго време без проблем. Отделете време да направите основно почистване на барбекюто. За по-добри инструкции прочетете ръководството за вашият модел барбекю.

Безплатна доставка
14 декември 2017

На всичките си клиенти в България предлагаме безплатна доставка до адрес в рамките на 2-5 работни дни.

прочети още

Необходими Съставки *ципура - 2 бр. *зехтин - 2 с.л. *сол - на вкус *лимони - 1/2 бр. *мащерка - 1 ч.л.

прочети още

Замисляли ли сте се да приготвите нещо сладко за завършек на вечерта, като използвате единствено барбекюто?

прочети още

Печените зеленчуци са едно от най-големите удоволствия на лятото. Независимо дали са център на вниманието като основно ястие за вегетарианците, или допълнение към пържолата за месоядните, никой не може да отрече – трудно може да устоиш на аромата, който се разнася от тиквичките, патладжаните,лука или чушките на грил! Но преди да ги хвърлите на скарата, вижте дали не допускате някоя от тези основни грешки, за да получите по-вкусни, по-ароматни и – най-важното – добре изпечени зеленчуци.

прочети още

Как да изберем стек? Гледайте за дебелината, жилките и цвета. Около 3.5 см дебелина е идеално за пържолата - по-тънка от това ще е трудно да се приготви, а по-дебела, ще остане сурова. Изберете тази с тъмно червен цвят и фини жилки по целия стек.

прочети още