КАК ДА ПОДГОТВЯ ГАЗОВО БАРБЕКЮ ЗА ПРЪВ ПЪТ?

КАК ДА ПОДГОТВЯ ГАЗОВО БАРБЕКЮ ЗА ПРЪВ ПЪТ?

1 октомври 2017

Следвайте тези стъпки, преди да запалите новото барбекю.

Ето, няколко съвета над които да помислите, докато настройвате, поддържате и почиствате своето барбекю. Те ще ви помогнат, да натрупате опит в правенето на скара.

Прочетете опътването.

Първо най-важното. Преди да правите каквото и да било, внимателно прочетете инструкциите от производителя. Всяко барбекю е уникално, както по дизайн, така и по начин на използване. Следвайте инструкциите за монтаж, както и всички указания за безопасност. Ако сте изцяло нов в тази сфера, ръководството ще ви помогне да разберете всички функции на скарата. Не правете нищо, което не е описано в книжката.

Направете тест за пропускливост. 

Периодично тествайте дали газта изпуска. Тествайте всеки път, когато в по-дълъг период от време не сте употребявали газта. Това ще покаже дали връзката между газовата бутилка е безопасна маркучите или тръбите са годни за използване. Ако откриете изпускане или теч, не се опитвайте да изпечете тези свински пържоли. Определете източникът на повреда и го отстранете.

Подгответе скарата.

Намазването на скарата със сланина или олио, ще предпази освен скарата, така и месото от залепване и ще я направи лесна за почистване. Някои видове скара нямат нужда от тази подготовка.

Почистване и поддържане на барбекюто.

Ако поддържате и почиствате правилно своето барбекю, то несъмнено ще работи дълго време без проблем. Отделете време да направите основно почистване на барбекюто. За по-добри инструкции прочетете ръководството за вашият модел барбекю.

БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА
14 декември 2017

Безплатна доставка за България. Коледа наближава, а с нея идват и приятните моменти и изживявания с любими хора. По случай наближаващите празници, ние ви даваме Безплатна доставка за България, за да бъде празника ви още по-хубав!

прочети още

Как да изберем стек? Гледайте за дебелината, жилките и цвета. Около 3.5 см дебелина е идеално за пържолата - по-тънка от това ще е трудно да се приготви, а по-дебела, ще остане сурова. Изберете тази с тъмно червен цвят и фини жилки по целия стек.

прочети още